Összeomlott egy baltimore-i híd, miután nekiütközött egy teherhajó

1 hónap ezelőtt 8

A marylandi Baltimore-ban a Francis Scott Key Bridge híd az éjszaka a vízbe zuhant, miután egy teherhajó ütközött vele.

Összeomlott a Francis Scott Key Bridge híd, miután egy szingapúri zászló alatt közlekedő hajó nekiütközött – írja a The New York TimesA hídon több jármű is volt, amikor a katasztrófa bekövetkezett, a hírek szerint legalább hét embert keresnek a vízben. A baleset miatt mindkét irányban minden sávot lezártak, és a forgalmat elterelik. 

A helyszín fölött mentőhelikopter köröz, és búvárok is érkeztek a híd roncsaihoz.

A víz felszínén üzemanyag lebeg, a hídon keletkezett kár mértéke még nem tisztázott. Sem a baltimore-i rendőrség, sem a marylandi kikötői adminisztráció nem válaszolt a megkeresésekre, Brandon M. Scott polgármester a helyszínre érkezett, de a hivatala nem reagált még.

A parti őrség keleti idő szerint 1 óra 27 perckor kapott jelentést az ütközésről. A MarineTraffic szerint egy szingapúri zászló alatt közlekedő teherhajó állt meg közvetlenül a híd alatt kedden kora reggel. Az oldal szerint hajnali 1 órakor hagyta el Baltimore-t, és a Srí Lanka-i Colombóba tartott.

Az 1977-ben az amerikai himnusz szerzőjéről elnevezett Francis Scott Key Bridge Baltimore leghosszabb hídja volt. A 2662 méter hosszú építményen 11,5 millió jármű haladt át évente.